به گزارش پورتال جامع مهدویت به نقل از مسجد مقدس جمكران، حجتالاسلام پورجواد، محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه سلسله جلسات «سبك زندگي اسلام» به تشريح راههاي رسيدن به آرامش در محيط خانواده پرداخت و اظهار کرد: اگر ما در اين جامعه كوچك كه نامش خانواده است، خوب باشيم و خوب رفتار كنيم و گسترش خوبي دهيم، در واقع میتوانيم در جامعه هم مفيد فايده باشيم و از طرفي هم ميتوانيم يك نسل خوب و موفق را تربيت كنيم.
وي خانواده را مانند يك زمين كشاورزي تعبير كرد و افزود: زمين كشاورزی را شخم ميزنند و بعد چند مدت كه آن زمين آماده شد، بذرها را میکارند و مدتي به آن دانهها رسيدگي كرده و چندمدت هم آفت زدايي ميكنند تا اين زمين، زمين خوبي باشد و بتواند محصول خوبي را داشته باشند. پور جواد ادامه داد: درون محيط زندگي هم به این شکل است كه يكسري عوامل و آفات وجود دارد كه ما بايد حواسمان باشد اگر اين آفت به زمين بيافتد زمين را نابود ميكند.
محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به اينكه خانواده بستر رشد و كمال و مبدا پيدايش است، تصريح كرد: رشد انسان درون خانواده حاصل ميشود و در خانوادهای موفق میتوان فرزندانی مهدوی با منش اسلامی تربیت کرد.
پورجواد در تبيين عوامل برهم زننده آرامش درون محيط خانواده عواملي را از باب پيشگيري و درمان بيان كرد و گفت: اولين عاملي كه باعث فروپاشي خانواده ميشود عدم همفكری زن و شوهر است، چراكه اگر زن و شوهر همفكر نباشند اذيت شده و نميتوانند هم كُف يكديگر باشند و اين عدم همفكري منجر به اين ميشود که آرام آرام حتي از صحبت كردن با يكديگر هم لذت نبرند.
وي در بيان دليل عدم همفكري زن و شوهر اظهار کرد: اين موضوع به انتخاب آنها بستگي دارد، لذا بايد در انتخاب خود بحث همتايي را رعايت كنند تا بتوانند همفكر هم باشند البته همتايي از جهات مختلفي اعم از همتايي مذهبي، علمي، خانوادگي و اعتقادي است و زماني كه زن و شوهر همفكر باشند همراه هم شده و با يكديگر در زمان مشكلات گفتگوي سازنده انجام مي دهند.