«اماما! عاشق توییم و دوستدار دوستاران تو و خاک پای منتظران تو، اما افسوس که خود خانه دل را برای تو مهیا نساختیم... .
اماما! تا پیش از طلوع خورشید 57، تصویر روشنی از حرکت جهانی تو نداشتیم که چگونه میلیونها انسان، سر بر آستان تو میسایند و به امر تو عاشقانه سر میدهند و جگر گوشههاى خود را تقدیم میدارند، در تو ذوب میشوند و بسان پولاد، مقاومند، صخرهوش جلوى دشمن تو صف میبندند، زمین زیر گامهایشان، به لرزه در میآید، در عین حال چهرههاى آرامی دارند و لبهاى خندان و دستان یتیمنواز و قلبهاى پر از مهر و صفا.
امّا، در فجر 57 و پس از طلوع خورشید گرمابخش در بهمن سرد، به بهار خرم و شاد، که همه آلالهها در پاى تو میریزند، همه گلهاى سرخ، بر تو لبخند میزنند، همه مرغان نغمهخوان به عشق تو میسرایند، همه چشمهها، به عشق تو میجوشند، گل و گیاه به عشق تو جان میگیرند و طراوت و شادابی مییابند، ایمان آوردیم.
ایمان آوردیم که «دجّالها» رسوا میشوند.
ایمان آوردیم که «سفیانیها» سر به نیست میشوند.
ایمان آوردیم که فریاد تو، نداى حیاتبخش تو، مهرورزیهاى تو، کران تا به کران را درخواهد نوردید و فوج فوج، به سوى تو خواهند آمد و تو را چو ن نگینی درآغوش خواهند گرفت.
اماما! به عشق تو ، صفحه صفحه این صحیفه را نگاشتهایم. با اشک فراق تو آن را آراستهایم... .»
این کتاب شامل ده سرفصل است که اولین آن به «رسالت حوزههای علوم دینی نسبت به مهدویت» اشاره کرده و این رسالت را در سه حیطه ائمام و اقتداء، وراثت و نیابت تعریف میکند.
قسمت دوم به «ارتباط با امام زمان(ع) در عصر غیبت» نظر دارد و به نقل دو دیدگاه متناقض مبنی بر عدم امکان ارتباط و دیگری امکان ارتباط و ادله هر یک اشاره میکند.
سومین قسمت کتاب به «حکومت اسلامی در عصر انتظار» اختصاص دارد و به مؤلفههای آن یعنی فراگیری ظلم از نشانههای ظهور، ممنوعیت قیام در عصر غیبت و تشکیل حکومت در عصر غیبت، دخالت در قلمرو امام معصوم را مطرح کرده و به نقد و بررسی هر کدام از آنها میپردازد.
قسمت چهارم کتاب که موسوم به «مهدویت و مدینه فاضله» است به ذکر دو دیدگاه نسبت به مدینه فاضله اشاره میکند و به مقایسه آن میپردازد یعنی در ابتدا آرمان شهر را از منظر افلاطون، فارابی، و سیالیست مطرح کرده و به جمعبندی آنها میپردازد. سپس مدینه فاضله مهدوی و اسلامی را مطرح میکند.
پنجمین مبحث کتاب به «دینداری و زندگی دینی پیش از ظهور» اشاره دارد و به شاخصههای دینداری پیش از ظهور نظر دارد.
بحث ششم کتاب به «بررسی نشانههای ظهور» پرداخته و به انواع نشانهها اشاره دارد.
هفتمین قسمت کتاب «نگاهی به تولد و زندگی امام زمان(ع)» نظر دارد.
«موافقان و مخالفان حضرت مهدی(ع)» موضوعی است که در قسمت هشتم کتاب به آن پرداخته شده است.
سرفصل نهم کتاب «بررسی فلسفه غیبت در منابع کلامی شیعه» است. که ابتدا مختصری این مسئله در بهصورت نقلی بررسی کرده و سپس به بررسی عقلی آن پرداخته و فلسفه غیبت را از منظر افرادی مثل شیخ صدوق، شخ مفید، شیخ طوسی و پس از آن بررسی میشود.
در آخرین مبحث کتاب هم «امام مهدی(ع) را در آثار و منابع شخصیتهای اسلامی (شیعه و سنی)» مطرح میکنند.
شایان ذکر است، «چشم به راه مهدی (عج)» نوشته جمعی از نویسندگان مجله حوزه توسط انتشارات بوستان کتاب قم (انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی) روانه بازار نشر شد.
6 آذر 1392، خبرگزاری شبستان